LED Bänkbelysning

Belysning med bänkbelysning

Denna typ av belysning kan ge stämning i ett rum och belysa arbetsytor som vanligtvis har skuggor som blockerar ljuset. Detta är en mycket funktionell stil av belysning och det är därför är det så populärt.

Det finns flera olika typer av bänk- / skåpbelysning inklusive elnät och batteridriven. Nätanslutna lampor är långvariga och ansluts till din huvudströmkälla, medan batteridrivna modeller litar på ett batteri.

Om du letar efter ny arbetsbelysning till din arbetsyta, kök eller badrum är bänkbelysningen på underskåpet perfekt. Det ger ett starkt fokuserat ljus direkt på din arbetsyta, så att du kan jobba, laga mat eller tvätta händerna utan att vara i mörkret.

Varför välja LED bänkbelysning?

Det finns några anledningar. LED-lampor är energieffektiva, med en livslängd på upp till 50000 timmar - vilket gör dem till ett kraftfullt alternativ till traditionella lampor. LED-lamporna är också bättre för miljön, eftersom de kan återvinnas och inte ger några giftiga utsläpp. Slutligen kommer LED-lampor att spara pengar på dina elräkningar eftersom LED-lamporna använder mycket mindre energi än halogen- eller lysrörslampor.

Gör rätt val

Om du inte behöver arbetsbelysning kan det också användas som accentbelysning. Accentbelysning används för att markera intressanta funktioner runt i rummet och fungerar bra om dina skåp har glasdörrar eller om du använder öppna hyllor.

Nyckeln till att göra rätt val är lumenvärdet. Om du hoppas kunna använda lamporna för att eliminera skuggor behöver du ett starkt ljus och därmed ett högre lumenvärde med en färgtemperatur på kallvitt. Välj varmvit belysning för framgångsrik accentbelysning.